SVEA MAGASINET - Svea Pixel - GCS - SVARTLISTAD

SVEA MAGASINET

Varning för Global Corporate Services (GCS): undvik att bli lurad

Att driva ett företag eller fundera på att starta eget är en dröm för många. Tyvärr finns det också de som försöker utnyttja denna dröm för att lura ovetande företagare. Ett företag som har hamnat i hetluften för sitt tvivelaktiga agerande är Global Corporate Services, som nu är svartlistade av Svensk Handel. Säkerhetschef Per Geijer avråder starkt från att ha något att göra med detta bolag.

Fällan: Från Gratis Broschyr Till Bedrägeri

Allt kan börja med en annons på sociala medier, som Facebook, med en frestande lovnad om en ”Gratis broschyr om att starta svenska AB utan aktiekapital.” Det låter lockande och intressant för dem som drömmer om att starta sitt eget företag. Många klickar på länken och fyller i sina kontaktuppgifter i förväntan om att få hem en informativ broschyr. Men istället för en broschyr, får de ett samtal från Global Corporate Services (tidigare Panlegis).

Det är här fällan slår igen. Istället för att få den information de letade efter, blir de indragna i en snårig process som kan leda till att de förlorar pengar. Detta är en taktik som tyvärr används av oseriösa aktörer inom branschen.

Svea Pixel Hjälper Dig Att Starta Eget På Rätt Sätt

Vårt mål är att hjälpa företagare att nå sina mål och uppfylla sina drömmar på ett säkert och pålitligt sätt. Svea Pixel erbjuder en rad tjänster och produkter som hjälper dig att starta och driva ditt eget företag, inklusive webbplatser, webbhotell, domännamn, Google Workspace och andra smarta verktyg. Vi tror på att skapa en sund och ärlig affärsmiljö där företagare kan trivas.

Vad Ska Du Göra Om Du Blir Lurad?

Om du, trots försiktighet, hamnar i en situation där du blir lurad av ett företag som Global Corporate Services, finns det några steg du bör ta:

1. Spärra Ditt Kontokort: Kontakta din bank och be dem att omedelbart spärra ditt kontokort. Detta är avgörande för att förhindra att fler pengar tas från ditt konto. Informera även banken om att detta är ett bedrägeri och att pengarna har dragits utan ditt medgivande.

2. Gör En Polisanmälan: Du bör omedelbart göra en polisanmälan om bedrägeriet.

3. Bestrid Köpet: Kontakta Global Corporate Services / Panlegis och begär återbetalning via e-post. Försök att undvika telefonkontakt, eftersom de kan försöka lura dig ytterligare.

4. Anmäl Till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN): Innan du gör en anmälan till ARN måste företaget ha avvisat dina krav eller inte svarat alls inom en rimlig tidsram.

5. Avsluta Företaget I London: Om du märker att det har öppnats ett bolag i London i ditt namn, använd blanketten RP06 för att få bort dig från detta bolag så snart som möjligt.

Var På Din Vakt Och Dela Information

Det är viktigt att vara på sin vakt när det gäller tvivelaktiga företag och att sprida information om deras verksamhet för att varna andra. Tillsammans kan vi hjälpa till att skapa en tryggare och mer ärlig affärsmiljö för alla företagare.

Svea Pixel finns här för att hjälpa dig att starta ditt företag på rätt sätt, utan att falla offer för bedrägerier eller oseriösa aktörer. Vi tror på att göra affärer ärligt och rättvist, och vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina företagsmål.

Artikel från SVD om att Svensk Handel svartlistar GCS, Läs här

Andra läser

Professionell webbutveckling med fokus på WordPress

En professionell och effektiv hemsida är avgörande för företagets digitala närvaro. Det är inte bara en plats där företaget kan visa upp sina produkter och tjänster, utan det fungerar också som en viktig kanal för att nå och engagera potentiella kunder. En välformad hemsida kan hjälpa till att skapa ett starkt varumärke och öka företagets trovärdighet. Hos Svea Pixel är vi specialiserade på att erbjuda webbtjänster och skräddarsydda designlösningar för att hjälpa företag att bygga och förbättra sin närvaro online.

high angle view of a man

Priser på Webbhotell: Vad du bör veta och hur du undviker dyra överraskningar

Att välja rätt webbhotell är en viktig del av att skapa och underhålla en framgångsrik hemsida. Men när du jämför priser och erbjudanden kan det vara svårt att veta vad du egentligen får och hur mycket det kommer att kosta på lång sikt. I det här inlägget kommer vi att titta närmare på vad du bör kolla efter när du väljer webbhotell och hur du undviker dyra överraskningar när erbjudandet löper ut. Vad du bör kolla efter När du väljer

clock at 4:05

Vad kostar det att starta företag? Enskild firma vs. Aktiebolag

Att starta eget företag kan vara en spännande och givande resa för många. Det ger dig möjligheten att pröva din idé, vara din egen chef och slippa det traditionella 9 till 5-jobbet. Men innan du tar steget att starta ditt eget företag är det viktigt att du väljer rätt företagsform. Enskild firma eller Aktiebolag? När det kommer till att välja företagsform finns det olika alternativ att överväga. Två vanliga alternativ är enskild firma och aktiebolag. Enskild firma En enskild firma

photo of plants on the table

BRF Hemsida – Digitalisering ökar tillgänglighet

Skapa Förtroende med en Professionell och Användarvänlig BRF-hemsida Svea Pixel är er dedikerade partner för att lyfta er Bostadsrättsförening (BRF) till nya digitala höjder. Vi förstår vikten av att er digitala närvaro speglar föreningens professionalitet och värderingar. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar som tar hand om det tekniska, så att ni kan fokusera på det som verkligen betyder något för er medlemmar. Varför välja Svea Pixel för er BRF-hemsida? Vår Specialitet: BRF-hemsidor Vi är experter på att skapa digitala plattformar

coffee

Från företagsdröm till verklighet

Hej alla entreprenörer, småföretagare och solo företagare där ute! Har du känt den initiala glädjen och drömmen när du startade ditt företag – att bli din egen chef, ha flexibilitet i vardagen och kunna njuta av livet? Men kanske har verkligheten varit tuffare än förväntat, och de tekniska utmaningarna har kastat en skugga över ditt ägande. En annan väg… Om du längtar efter förändring och tror att det måste finnas en bättre väg, så har jag goda nyheter för dig!

Kontakta oss

Offert förfrågan

Fyll i dina uppgifter, så skickar vi en förfrågan till våra partners som återkommer till er med offert

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort!