turned off laptop computer

SVEA MAGASINET

Starta ditt eget företag

Funderar du på att ge dig in i företagsvärlden? Du är inte ensam; över en miljon individer i Sverige har redan tagit steget. Vi vägleder dig genom processen och delar med oss av möjligt stöd du kan dra nytta av.

Vad innebär det att starta sitt eget företag?

Att starta eget företag kan variera från att bli din egen arbetsgivare i ett enskilt företag till att ha ett större företag med flera anställda. Kanske har du övervägt att erbjuda dina kompetenser som egen konsult? Eller starta en kaféverksamhet med en vän? Att förverkliga din affärsidé kan vara mer tillgängligt än du tror.

När du är egen företagare…

  • blir du din egen chef. Du har friheten att genomföra saker på ditt sätt och förverkliga dina egna idéer.
  • ansvarar du för allt från kundhantering, affärsplanering och bokföring till kontakter med myndigheter. Om du inte vill hantera allt själv kan du få hjälp, exempelvis med bokföringen.
  • behöver du vara beredd att hålla koll och ta ansvar. Mycket av det du tidigare tagit för givet som anställd är nu upp till dig själv. Samtidigt arbetar du mot dina egna mål – en kraftfull drivkraft!

Verksamt – för dig som startar och driver företag

Verksamt är en central plats med information, checklistor och e-tjänster från olika myndigheter för dig som antingen ska starta eller redan driver företag.

Svea Pixel – Skaffa dig en hemsida

Behöver din verksamhet en hemsida? Svea Pixel hjälper dig med att ta fram dina ider till verklighet.

Vem gör vad?

Som egen företagare kommer du att behöva ha kontakt med olika myndigheter och andra aktörer. Här är några som det är bra att känna till och deras roller.

Skatteverket.se tar hand om deklarationer, momsredovisning och arbetsgivaravgifter.

Almi.se erbjuder lån och affärsutveckling till företag som har möjligheter att växa.

Bolagsverket.se registrerar företag, godkänner företagsnamn och tar emot årsredovisningar.

Tullverket.se har information för dig som vill importera eller exportera varor.

Andra läser

Professionell webbutveckling med fokus på WordPress

En professionell och effektiv hemsida är avgörande för företagets digitala närvaro. Det är inte bara en plats där företaget kan visa upp sina produkter och tjänster, utan det fungerar också som en viktig kanal för att nå och engagera potentiella kunder. En välformad hemsida kan hjälpa till att skapa ett starkt varumärke och öka företagets trovärdighet. Hos Svea Pixel är vi specialiserade på att erbjuda webbtjänster och skräddarsydda designlösningar för att hjälpa företag att bygga och förbättra sin närvaro online.

high angle view of a man

Priser på Webbhotell: Vad du bör veta och hur du undviker dyra överraskningar

Att välja rätt webbhotell är en viktig del av att skapa och underhålla en framgångsrik hemsida. Men när du jämför priser och erbjudanden kan det vara svårt att veta vad du egentligen får och hur mycket det kommer att kosta på lång sikt. I det här inlägget kommer vi att titta närmare på vad du bör kolla efter när du väljer webbhotell och hur du undviker dyra överraskningar när erbjudandet löper ut. Vad du bör kolla efter När du väljer

clock at 4:05

Vad kostar det att starta företag? Enskild firma vs. Aktiebolag

Att starta eget företag kan vara en spännande och givande resa för många. Det ger dig möjligheten att pröva din idé, vara din egen chef och slippa det traditionella 9 till 5-jobbet. Men innan du tar steget att starta ditt eget företag är det viktigt att du väljer rätt företagsform. Enskild firma eller Aktiebolag? När det kommer till att välja företagsform finns det olika alternativ att överväga. Två vanliga alternativ är enskild firma och aktiebolag. Enskild firma En enskild firma

photo of plants on the table

BRF Hemsida – Digitalisering ökar tillgänglighet

Skapa Förtroende med en Professionell och Användarvänlig BRF-hemsida Svea Pixel är er dedikerade partner för att lyfta er Bostadsrättsförening (BRF) till nya digitala höjder. Vi förstår vikten av att er digitala närvaro speglar föreningens professionalitet och värderingar. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar som tar hand om det tekniska, så att ni kan fokusera på det som verkligen betyder något för er medlemmar. Varför välja Svea Pixel för er BRF-hemsida? Vår Specialitet: BRF-hemsidor Vi är experter på att skapa digitala plattformar

coffee

Från företagsdröm till verklighet

Hej alla entreprenörer, småföretagare och solo företagare där ute! Har du känt den initiala glädjen och drömmen när du startade ditt företag – att bli din egen chef, ha flexibilitet i vardagen och kunna njuta av livet? Men kanske har verkligheten varit tuffare än förväntat, och de tekniska utmaningarna har kastat en skugga över ditt ägande. En annan väg… Om du längtar efter förändring och tror att det måste finnas en bättre väg, så har jag goda nyheter för dig!

Kontakta oss

Offert förfrågan

Fyll i dina uppgifter, så skickar vi en förfrågan till våra partners som återkommer till er med offert

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort!